בית ספר לדמיון? יש דבר כזה
שיטת ״דמיון נובע״ פותחה לפני כ- 25 שנה על ידי עמית קדם. מאז, מפעיל מכון ״דמיון נובע״ קורסי למידה והכשרה מקצועיים, סדנות העשרה והנחיות פרטניות. במשך שנים אלו הצמיח המכון שורה של מנחים מקצועיים ועזר למאות רבות של אנשים להתפתח ולהכיר את עצמם בצורה פנימית ונכונה יותר, דמיון נובע היא שיטה שמשתמשת בכח הדמיון, השייך לכולנו. הלמידה הפשוטה והמעשית מאפשרת לכל אדם לעבור בעצמו מסע להיכרות עם הנפש ומשם גם לטפל באחרים. זוהי חוויה ייחודית, מעניינת ומהנה, שבכוחה לחולל שינוי פנימי משמעותי.
מה מספרים התלמידים על המכון?
השיטה שלנו היא ייחודית ושונה ממה שרגילים לחשוב,
לכן כדי להבין טוב יותר, ריכזנו עבורכם
כל מה שרציתם לדעת
מהי יחודיותו של ה"דמיון נובע"?
עיקר יחודיותו של ״הדמיון נובע״ הינה המרחב המלא של המטופל לגילוי עצמי. רוב שיטות הדמיון מודרך מתבססות על התערבותו של המטפל בשלב זה או אחר. התערבות כזאת מכוונת את המטופל אל המטרות אותם קבע המטפל. לצורת טיפול כזאת יש חסרונות רבים (ראה: דמיון נובע ודמיון מתכנת). התוצאות נראות לעיתים מהירות יותר וקלות יותר אך הם אינן נוגעות בשורשי הנפש. כאשר אדם חווה פתרון הנובע מן הנפש ללא הכתבה חיצונית הוא יודע להכיר בשטחיותם של הפתרונות המהירים החיצוניים. מתוך מתן מרחב זה, נבנתה שיטה פשוטה ומסודרת המבוססת על מודל עבודה המתאים לכל סוגי הטיפולים. לא נדרשת כאן ״להטוטנות״ טיפולית הנשענת על יכולתיו של המטפל אלא עבודה מובנית המגלה את ידיעותיו החבויות של המטופל.
האם השיטה מתאימה גם למי שדמיונו אינו מפותח?
הכח המדמה פעיל ללא הפסקה אצל כל אדם, אפילו בשעת השינה (בחלימה). אדם הטוען שאין לו דמיון הינו אדם שאינו מודע לפעילות דמיונו. תפקידו של ״הדמיון נובע״ הינו ללמד את האדם להכיר בפעולת דמיונו ובכך לאפשר לו להעזר בכוחותיו. אדם הבא מרקע שכלתני יותר או אדם שלמד לחסום את רגשותיו, יזדקק להקדמות רבות יותר על מנת להגיע אל לב העבודה. במידה ואדם כזה ישתף פעולה עם הקדמות אלו הוא יוכל לחוות בעצמו את מלא עצמת השיטה.
למי מיועדת השיטה?
“דמיון נובע” הינו מפגש מעמיק עם הנפש המאפשר גילוי של כוחות הריפוי הפנימיים. שיטת עבודה כזו מותאמת לכל מצב של קושי ומצוקה. ניתן להשתמש ב”דמיון נובע” לטיפול במצבים של נדודי שינה ועד להתמודדויות עם מחלות סופניות (ל”ע). שיטת העבודה מתאימה למחלות נפשיות שונות וכן למחלות גופניות. מחקרים רבים נערכו בתחום הפסיכואונקולוגיה להשפעת הנפש על יכולת הריפוי הגופנית (ברני סיגל, סיימונטונס). ה”דמיון נובע” אינו מציב כמטרה את הריפוי הגופני אלא מאמין שריפוי הנפש מאפשר גם את ריפוי הגוף. בנוסף לכל אלו, היחודיות של ה”דמיון נובע” הינו התאמתו ככלי לעבודת ה’: בירור יחסי האמונה בין אדם לבוראו, עבודת התפילה והתבודדות, עבודת המידות, והתמודדות עם יצרים – כל אלו יוכלו להתברר תוך כדי העבודה למעוניינים בכך.
האם השיטה מסייעת לקשיים בזוגיות?
בד”כ אנו ממליצים לזוגות לפנות קודם כל לטיפול אישי. הקשיים בזוגיות מתחילים בקושי האישי של כל אחד מבני הזוג. לאחר שכל אחד מבני הזוג יעברו כברת דרך בתהליך האישי, הם יחלו בפגישות משותפות. עולם הדימויים שעלה מכל אחד מהם ישמש כבסיס לתקשורת חדשה ומבינה יותר.
מהו משך הטיפול בשיטה?
אין אפשרות להגדרה כזו מראש. הניסיון מראה שתהליך משמעותי אורך מספר חודשים. אנשים העומדים לפני שינוי מקיף יותר בחייהם יעברו תהליך היכול לארוך עד שנה.
האם השיטה מתאימה לכאלה שאינם דתיים?
ה”דמיון נובע” אינו שיטה דתית. הוא מאפשר לאדם מפגש עם נפשו. בכניסה לשורשי הנפש לעיתים קרובות מתגלים מקורות אמונה ותחושות נוכחות של הויה אינסופית. ה”דמיון נובע” נאמן לחוסר ההכוונה של המטופל ולמתן מרחב מלא לתהליכי הנפש שלו. בכך מותאמת השיטה למטופלים מכל הסוגים.
האם השיטה מתאימה לטיפול בילדים?
באופן טבעי הילדים קרובים יותר לעולם הדמיון, וממילא שיטה זו מתאימה להם. יחד עם זאת, יש צורך להתאים השלבים לעולמם. לדוגמא: יכולת הבחירה של ילדים צעירים אינה מפותחת ולכן אנו נאפשר פחות מרחב בחירה לילדים צעירים ונכוון אותם יותר מכפי שנעבוד עם מבוגרים. מצד שני הילדים אינם זקוקים בד”כ להרפיות והכניסה אל עולם הדמיון טבעית ופשוטה להם.